Смилиха се над Барса – ФИФА отмени забраната за трансфери

DenNews.bg
23.04.2014
размер на текста:

В Барселона имат поне малко повод за радост, въпреки разочароващия сезон, който изживяват дотук. Оказа се, че ФИФА е опростила наказанието, което наложи по-рано на каталунците. Световната футболна централа излезе с изявление, в което обяви, че клубът ще може да подписва с нови играчи през следващия трансферен прозорец, започващ на 1 юли 2014 г. В началото на април от ФИФА забраниха на Барселона да извършва трансфери в следващите два трансферни прозореца, или иначе казано - до лятото на 2015 г., припомня Спортал. Официалната причина бе описана като "груби нарушения на правилата за привличане на чуждестранни футболисти под 18 години".
"Блаугранас" моментално обжалваха, а жалбата им е била уважена. От ФИФА съобщават, че решението за санкцията на Барса е "суспендирано" и това ще позволи на клуба да преследва трансферните си цели през лятото.
Шефът на Апелативната комисия на ФИФА - Лари Мусенден, добавя, че той и колегите му ще вземат адекватно и правилно решение в бъдеще, но за момента "замразяват" наложената санкция, тъй като не могат да се произнесат в достатъчно кратък срок и Барселона ще бъде в правото си да трансферира футболисти идното лято.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети