Институции и съседи си прехвърлят топката за убито от баща си дете

DenNews.bg
22.04.2014
размер на текста:

Втори ден няма виновни за смъртта на 7-годишното дете в Русе, освен физическият извършител - баща му. Няма постъпили сигнали до социалните служби за системния тормоз, на който е била подлагана Пламена. Насилието е ставало пред очите на съседите, които твърдят, че са сигнализирали властите. От там обаче отричат. Бащата, задържан за убийството на родната си дъщеря, остава в ареста.
Скандалът се развихря по време на семейна вечеря у дома на Пламен и Емилия. В апартамента, освен бащата, са били двете му деца, втората му жена и още един мъж. Причината за побоя е, че момиченцето по детски настоявало многократно за нещо. Това изнервило бащата. В беса си я удрял и ритал, докато тя припаднала в ръцете му. В болницата лекарите само констатирали смъртта й.
"Има нанесени удари по цялото тяло на детето, като са използвани тъпи предмети, използвани са ръцете. Няма употреба на алкохол нито от бащата, нито от жената, с която живее”, обясни Георги Великов, директор на ОДМВР-Русе.
Вече два дни съседи твърдят, че сигнали до социалните служби има. И полицията, и социалните обаче отричат. Единствените сигнали, които са подавани, са за междусъседски скандали на бащата.
Драмата можело да бъде предотвратена само с едно телефонно обаждане до социални работници, полиция или до общинските власти.
"За пореден път сме свидетели на едно абдикиране на гражданското общество от личните проблеми на хората, защото всеки се ограничава в собствения си комфорт”, заяви Мариела Личева, директор на Дирекция „Здравни и социални дейности” в Община Русе.
В училището, където Пламена бе първокласничка, заявиха, че при тях също никой не е подавал сигнали за тормоз.Източник: Нова телевизия
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети