Актавис: Горди сме с Марек

Константин Соколов
17.04.2014
размер на текста:

Питър Бергуист остана много доволен от играта на Марек. Снимки: DenNews.bg

Представителите на ръководния екип на спонсора на Марек – Актавис останаха много доволни от посещението си на мача срещу Калиакра. Дупничани победиха с 4:1 и по думите на шефовете на фармацевтичната компания, отборът ги е накарал да се чувстват горди. 20 мениджъри, начело с Питър Бергуист, вицепрезидент “Маркетинг и продажби” за Централна и Източна Европа и Илия Пашов, изпълнителен директор за България, наблюдаваха двубоя от ложите на стадион “Бончук”. Преди това двамата станаха почетни президенти на футболния клуб.
“Бях много близо до това да позная резултата, казах, че Марек ще бие с 3:1, а всъщност победи с 4:1. Заради атмосферните условия се чувствах като у дома си. Въпреки трудните условия обаче Марек игра много добре, аз съм много доволен. Най-много ми хареса играта на номер 17 (б.р. Димитър Георгиев), според мен това беше играчът на мача. В Швеция съм привърженик на Малмьо. Знам, че Марек е играл с Гьотеборг. Ние шведите имаме много специална връзка с българите по отношение на футбола. Спомняте си за Световното първенство в САЩ през 1994 г., където Швеция беше малко пред България. Ще се радвам, ако един ден Марек се срещне с Малмьо в евротурнирите. Гордея се, че съм почетен президент на тима от Дупница и искам да кажа, че треньорът е работил фантастично и е постигнал фантастични резултати”, коментира Бергуист след мача.
Той разкри, че ще подкрепя тима от ДЮШ на Марек на силен международен турнир в Гьотеборг.
“Много се радвам, че съм тук и че успях да гледам мача и за това, че Актавис спонсорира Марек. Изключително съм доволен и от факта, че Актавис спонсорира и юношеския тим на Марек. С г-н Пашов ще бъдем заедно в Гьотеборг и ще подкрепяме юношеския отбор на Марек. Там тимът ще участва на турнир, който е като едно малко световно първенство с 1600 отбора. С удоволствие ще гледам отбора на Марек и ще се гордея, ако постигнат успехи”, заяви шведът.


Илия Пашов подкрепи думите му: “Момчетата играха много добре срещу Калиакра, представиха се точно както очаквах. Много добър отбор са, аз наистина вярвам в тях. Горд съм, че играят страхотно като екип. Радвам се и мисля, че вече сме влезли в “А” група. Целият екип на компанията ги подкрепя. Смятам, че Ивайло Паргов свърши страхотна работа, подготви много добре отбора. Трябва да има и повече подкрепа за детския спорт, а ние правим точно това. Правим всичко възможно да подкрепяме спорта, защото работим и в здравеопазването, а е важно младите хора да спортуват”.
От своя страна Иво Паргов пък заяви, че е доволен от играта и убедителната победа. “Показахме желание и борба на този тежък терен, а и доста футболни достойнства. 4:1 е реален и заслужен резултат. Когато играем на “Бончук”, мен не ме интересуват кой знае колко противниковите отбори. Все пак от 8 мача през пролетта имаме 5 победи, 1 равен и 2 загуби. Това е един много добър резултат. Правим си сметки и ако спечелим при гостуването на Пирин (Рз), точките ще ни бъдат абсолютно достатъчни за “А” група”, сподели Паргов.
“С Питър Бергуист и Илия Пашов сме приятели вече от доста време. Това са много сериозни хора. Участието на юношите на турнира в Гьотеборт е едно от най-положителните неща, които ни се случиха през тази година. Най-важното за мен са децата и се радвам, че ще отидат и ще видят как се играе навън. Реално погледнато ние не можехме да ги заведем и до Сапарева баня, а сега отиват в Гьотеборг. Питър Бергуист и на ръст и на сърце е огромен човек, от него и от Илия Пашов съм видял само хубави работи. Безкрайно им благодаря”, каза още изпълнителният директор и треньор на Марек.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети