Заподозряната за убийството на малката Алекс остава в ареста

DenNews.bg
14.04.2014
размер на текста:

Заподозряната за убийството на 7-годишната Александра от Поморие остава в ареста, реши днес Окръжен съд-Бургас.
Самата Атанаска Георгиева поиска също да остане зад решетките, защото се страхува от саморазправа.
В съдебната зала днес стана ясно, че момиченцето е починало от задушаване, причинено от найлонова торба, увита с тиксо около главата й. Убийството е извършено между 17 и 19 часа, на 10 април - деня, в който Александра изчезна. Момчето е умряло мъчително, като се е задушавало в продължение на няколко минути.
Адвокатът на 39-годишната Атанаска Георгиева поиска тя да бъде изпратена в Ловеч за психиатрична експертиза. Тя е казала, че няма спомен за извършеното и лекари ще трябва да преценят до колко е била в адекватно състояние по време на убийството.
Самата Атанаска е била изключително отчуждена и е контактувала само с майка си и сестра си в Поморие. Причините за това й състояние се дължат и на факта, че е откъсната от двете й деца. Не е харесвала и съседите си, заради стандарта им на живот. Не бяха потвърдени изнесените данни, че думи на убитата Александра са отключили някакво състояние у Георгиева, което да я накара да убие детето.
В съдебната зала днес присъстваха сестрите на Георгива Евгения и Северина, както и мъжът на Северина, хотелиерът Веселин Тошев. Майка й, Светлана, не бе в залата. На заседанието на присъстваха и роднини на убитото момиче.
Първокласничката Александра, дъщеря на местен бизнесмен, изчезва в четвъртък следобед след занималня. Родителите й подадоха сигнал в полицията още същия ден. В ранните часове на петъка, 11 април, хотел "Лагун", собственик на Веселин Тошев бе щурмуван от полицаи, а жена му Северина и тъщата му Светлана, бяха отведени в полицейския участък. По-късно през деня, Атанаска Георгиева бе арестувана, а в таванското помещение в блока на семейството на Александра, бе открит трупа на малкото момиче.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети