Речено-сторено. Вергил Кацов е новият шеф на Икономическа комисия към ОбС с гласовете на БСП

Десислава Панайотова-Янкова
07.03.2014
размер на текста:

Снимка: Архив

Речено-сторено или по-точно предположено-осъществено. Както прогнозирахме преди седмица, новият председател на Икономическа комисия към ОбС-Дупница вече е Вергил Кацов. Издигнатата му от Обединения демократичен блок кандидатура бе подкрепена от БСП.
Както пророкувахме, ОДБ получиха пълна подкрепа от социалистите, като ръка за Кацов вдигнаха и съветниците от Лидер, партията на настоящия председател на ОбС и бивш председател на Икономическа комисия Владимир Владимиров.
Като извинение за поредната прегръдка между политическите полюси прозвучаха думите на д-р Лорета Николова, която посочи, че Кацов е икономист по образование. Но всъщност забележката й бе отзвук на посочения от зам.-кметът Олга Китанова факт, че в Икономическа комисия малцина са съветниците икономисти. Изказването на Китанова дойде на вчерашната й пресконференция по повод настоятелните искания на комисията и вече бившият й председател Владимир Владимиров да бъде извършена проверка на финансовите документи на община Дупница, гражданските договори и обществени поръчки от страна на съветниците.
Освен Кацов за председател на ИК днес беше предложен и д-р Матей Попниколов от ГЕРБ, но кандидатурата му бе отхвърлена с 11 гласа „за”, 9 „против” и 8 въздържали се.
Като член на комисията Владимиров ще бъде заместен от съпартиеца си от лидер Ивайло Атанасов, тъй като ГЕРБ не успяха да прокарат кандидатурата на новака в ОбС Бисер Кирилов, който пък влезе в местния парламент на мястото на бившия ОбС-председател Ивайло Константинов.
Разпределянето на самия Кирилов в някоя от постоянните комисии към ОбС го принудиха да изплаче от микрофона: „Като гумена топка ли ще ме разнасяте”. Кирилов всъщност визира не само ситуацията на днешната сесия, а и това което чака съветниците на всеки 6 месеца, тъй като въвеждането на ротационен принцип за председателския пост най-вероятно ще доведе до подобни пренареждания всеки път.
В края на краищата на Кирилов му „бе бита дузпа” в Комисията по култура, спорт и туризъм. Там той ще заеме мястото на Атанасов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети