8% от депутатите са с психически отклонения

DenNews.bg
06.03.2014
размер на текста:

8% от Народното събрание в момента или около 15-20 депутати имат психически отклонения, заяви бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски в интервю за TV7.
Миналата седмица от ГЕРБ обявиха, че започват разработване на законодателни текстове, които да гарантират емоционалната устойчивост и пригодност на кандидатите за народни представители. Указание към парламентарната група за това е дал председателят на партията Бойко Борисов.
Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи всички кандидати за народни представители да преминават през специализирани тестове за психологическа пригодност, употреба на анаболни, психотропни и наркотични вещества. ГЕРБ ще предложи след влизането си в парламента, народните представители да минават през същите тестове и през всяка година от мандата си.
Днес проф. Гайдарски припомни за идеята си депутатите да се подлагат на психотестове, също като полицаите и шофьорите.
Проф. Гайдарски, който беше депутат във Великото Народно събрание и в 40-ото Народно събрание, смята, че от избори на избори качеството на депутатите, тяхното психическо здраве и интелектуални възможности намаляват.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети