С подпис на зам.-кмета Георгиев откриват днес 10 работни места в Центъра за настаняване

DenNews.bg
05.03.2014
размер на текста:

Зам.-кметът на Дупница Красимир Георгиев сключи днес договор в Министерство на труда и социалната политика за откриването на работни места в новоизградения Център за настаняване от семеен тип. По този начин ще бъдат открити 10 работни места. Сумата на договора е 219 925,50 лева, което представлява пълната издръжка на заведението – заплати, консумативи и т.н. за 19 месеца. След изтичането на този срок центърът ще премине на държавна издръжка.
В края на 2012 година, община Дупница кандидатства по проект за изграждането на ЦНСТ и той бе одобрен, а строително-ремонтните дейности и оборудването му приключиха за по-малко от 10 месеца. Центърът бе открит в средата на месец декември миналата година. ЦНСТ-Дупница е сред първите 5 в страната, като в него ще бъдат настанени постоянно 12 деца, както и 2 при спешни случаи.
„Самото подписване бе забавено с няколко дни, тъй като не бе осигурен необходимия брой деца, които да бъдат настанени, а това означаваше и по-малка бройка от предвидения пълен капацитет в размер на 10 нови работни места. Веднага след като сключим договора, където е упомената методиката за подбор на служителите, ще се премине към избор на персонал. В продължени на 3 месеца те ще се обучават за работа в заведение от подобен род”, обясни Георгиев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети