Днес Окръжен съд решава да остави ли в ареста заподозряния за убийство в Крайници

DenNews.bg
04.03.2014
размер на текста:

Днес Окръжен съд-Кюстендил ще реши дали да остави за постоянно в ареста заподозряния за извършеното в дупнишкото село Крайници убийство на 1 март.
Задържаният след кървава свада между две ромски фамилии 43-годишен Мартин Стоилов бе задържан с полицейска мярка за 72 часа. В събота той застреля 30-годишният Красимир Илиев със законно притежаван пистолет. Илиев предвождал въоръжена с бухалки, палки и камъни група, която нахлула в имот на Стоилов за да му търси сметка за инцидент от предишната вечер. Между двете фамилии имало стара вражда, но в петък вечерта повод за нов скандал се оказала продажбата на дърва. Тогава Стоилов пребил близък на Илиев. Пострадалият бил настанен за лечение в „Пирогов”, а близките му тръгнали да отмъщават.
Като видял групата да приближава дома му, Мартин Стоилов извадил пистолета си и започнал да стреля. Илиев паднал убит на място, а пристигналите на място медици от Спешния център само констатирали смъртта му.
Срещу Стоилов е образувано досъдебно производство. Той предал пистолета доброволно. Разпитани са множество свидетели, според чиито показания именно той е убиецът.
Дори и да е действал в условията на самозащита, действията му не могат да бъдат оправдани, ако бъдат доказани, тъй като според Наказателния кодекс, самозащитата трябва да бъде равна на опасността, а никой от групата на убития не е бил въоръжен с огнестрелно оръжие.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети