Двама загинаха във верижна катастрофа на АМ „Тракия”

DenNews.bg
31.03.2014
размер на текста:

Двама души са загинали във верижна катастрофа, станала тази сутрин на магистрала „Тракия”. Две автомелета са станали на в различни участъци на магистралата. Към 6:30 часа в района на с. Трилистник се ударили 21 автомобила. Вероятните причини за катастрофите в двете посоки са гъста мъгла в района, високата скорост и неспазването на дистанция.
В района на 135-и километър, близо до пътен възел Войдиново, в посока София - Бургас са се ударили осем превозни средства, сред които и камиони. По първоначални данни двама са загинали - мъж и жена, пътували в два различни автомобила. Загиналият мъж е пътувал сам, а колата му се блъска в близкия камион, като буквално бива премазано от гумите му. Той умира на място.
Втората жертва е жена, пътувала с мъжа и детето си. Тя се е возила на седалката до шофьора. Детето също е пострадало при инцидента, а мъжът й е с охлузвания.
Осем от ранените са откарани с линейки в близките лечебни заведения в Пловдив. Има и други пострадали, но те са извозени с частни автомобили към болниците в града.
В катастрофата в посока София са се ударили 13 автомобила. За момента се съобщава за четирима пострадали.
До приключване на огледите на двете местопроизшествия е затруднено движението и в двете посоки на автомагистралата. От Пътна полиция уточняват, че в района на Стара Загора автомобилите, пътуващи към София, се отклоняват по стария път за Пловдив. Източник: Нова телевизия
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети