ОбС благослови ремонт на „Бончук”, колкото и пари да даде държавата-добре са дошли

DenNews.bg
28.03.2014
размер на текста:

Общински съвет даде съгласие община Дупница да кандидатства за държавно финансиране за извършване на ремонт на спортната база на стадион „Бончук”.
Подобно и на проектите за реконструкция на общински обекти в седем села в общината, за което вече ви съобщихме, крайният срок за депозиране на проекта за стадиона изтича днес.
Община Дупница ще се бори с още неясен, но завиден брой кандидати, за предвиденото от Министерство на младежта и спорта финансиране от 550 000 лв. с ДДС за реконструкция на спортни бази.
Дали община Дупница ще попадне сред бенефициентите и в какви параметри ще бъде финансирането не е ясно, но „колкото и пари да дойдат-добре са дошли”, коментира кметът Методи Чимев.
Затова и проектът не е конкретизиран в детайли. Едва след отговор от министерството ще се прецени какво по спортната база ще бъде реконструирано.
Причината кметът да се ослушва за всякакви възможности за ремонт на стадиона е заради евентуалното участието на ФК Марек в “А” група от есента, както и фактът, че от години не е правен основен ремонт на „Бончук”.
Състоянието на стадиона сега е такова, че не може да получи лиценз за „А” група и ако искаме Марек да домакинства в Дупница е необходима сериозна реконструкция.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети