Рестарт на процедурата за избор на изпълнител за проекта „Зелена градска среда” на Дупница

DenNews.bg
28.03.2014
размер на текста:

Процедурата за избор на изпълнител за проекта “Зелена и достъпна градска среда” стартира отново днес, след като в началото на годината бе прекратена, заради две грешки, допуснати от екипа на община Дупница и зам.-кмета Красимир Георгиев.
Както сме писали, процедурата бе спряна, тъй като комисията, председателствана от Георгиев, не е уведомила надлежно участниците за откритото заседание по отваряне на ценовите оферти, а протоколът бил подписан от заместник-кмета Крум Милев, а не от градоначалника Методи Чимев. Спирането на процедурата не мина без политическа реакция-от БСП поискаха оставката на Георгиев, а той успокои, че проектът няма да пропадне.


Точно в 11 часа днес в кръглата зала комисия

 

с председател зам.-кметът по икономическите въпроси Олга Китанова отвори документите на петте фирми участници. Това са “Водстрой 98” АД – София, “Пи Ес Пи” ЕООД, ДЗЗД “Съвременна Дупница 2014” – Пловдив, “Мегаинвест Холд” ЕООД-Дупница и Консорциум "Съвременна градска среда Дупница" - София.
В едномесечен срок, комисията ще работи по документацията, след което ще се произнесе за датата на отваряне на ценовите оферти.
Общата стойност на поръчката за зелената градска среда е 4 698 168,75 лева без ДДС, като проектът бе спечелен за финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие”.
Припомняме, че преди прекратяването на процедурата в началото на годината, за изпълнител на проекта бе избрана фирма „ХемусСтрой”. Тя спечели обществената поръчка с 98 точки, а втори бе класирано „Сдружение Дупница 2013” с 81 точки.
След разглеждането на документите от процедурата бяха отстранени „Пи Ес Пи” и "Мегаинвест Холд". “Мегаинвест Холд” не бяха допуснати до ценовите оферти, тъй като предложения от тях отговорник по контрола на качеството нямал изискуемия опит от минимум 3 години. Причината за “Пи Ес Пи” е, че предоставения от банката документ за наличен собствен ресурс, не отговаря на изискванията на поръчката.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети