Николай Фарфаров стана заместник- председател на ОбС-Сапарева баня

DenNews.bg
26.03.2014
размер на текста:

Председателят на БСП в Сапарева баня Николай Фарфаров бе избран за заместник-председател на Общинския съвет в курортната община.
Кандидатурата му беше предложена от съпартрийката му Мариана Адвукатска, а след като най-голямата група съветници- ГЕРБ, твърдо отказаха да предложат име, Фарфаров остана единствена кандидатура за поста. Той бе избран с осем гласа „за”, при необходими седем.
От ГЕРБ обосноваха отказа си да поемат поста с нежелание да работят с това общинско ръководство, тъй като не могат да изпълняват управленската си програма без да имат нужната подкрепа на местно ниво.
Новоизбраният зам.-председател Николай Фарфаров готви предложение да бъде преобразувано общинското лесничейство в търговско дружество, предложение което най-вероятно ще получи широка подкрепа в местния парламент.
Фарфаров няма да получава допълнително възнаграждение за новия си пост.
Заседанието на ОбС отново не мина без напрежение. Подов за него стана кандидатсване за финансиране на игрището в с. Овчарци, за което се оказа че няма нито лев осигурени от държавата. Лидерът на ГЕРБ-Сапарева баня Калин Гелев обвини БСП в лъжи и манипулиране на местното население преди извънредните избори в селото, които се проведоха в неделя.
В точка „Други“ под масирана атака от групата на ГЕРБ отново попаднаха кметът Сашо Иванов и финансистът на общината Калинка Андреева. Марта Желязкова попита за пореден път къде са паричните помощи за новородени деца и защо не се изплащат, както и защо се бавят молби за финансова помощ на болни и нуждаещи се хора. В отговор кметът Иванов обяви, че „има приоритети“ и няма пари, което предизвика бурна реакция сред съветниците. „Щом приоритетите на това ръководство не са децата на Сапарева баня, очевидно имате голям проблем!”, репликира го Желязкова. В караницата се намеси и финансистката Калинка Андреева, която също заяви че няма средства и обвини съветниците, че не са изготвили специална наредба за помощите.
„Иванов е тотално неспособен да намери пари за новородените деца, които са бъдещето на Сапарева баня и се крие зад счетоводителката си, за да бяга от отговорност!“, коментира ситуацията координаторът на областното ръководство на ГЕРБ Росен Тимчев. „ Ще искаме до последно да се изпълни взетото от съветниците решение, ако ли не ще се обърнем към съответните органи. Съветвам родителите да търсят персонална отговорност от тези хора, които живеят в техен собствен свят и не се вълнуват от проблемите на другите“, каза още Тимчев.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети