ГЕРБ оспорва кметския вот в Овчарци, иска стриктна проверка на действителните бюлетини

DenNews.bg
25.03.2014
размер на текста:

Снимка: Архив

ГЕРБ-Сапарева баня ще оспори резултатите от частичните избори за кмет на село Овчарци пред съда, мярка която законът позволява в 3-дневен срок след обявяване на окончателните резултати от страна на Общинската избирателна комисия.
Жалбата ще бъде подготвена от юриста на Общински съвет-Дупница Милен Попов и ще бъде внесена утре в Административен съд-Кюстендил, обясни за DenNews.bg лидерът на ГЕРБ-Сапарева баня Калин Гелев.
Герберите искат стриктно преброяване на всички бюлетини, обявени за действителни. Мотивите са три. Щабът на ГЕРБ разполага с информация, че хора са допуснати да гласуват с лични карти, чиито срок е изтекъл. Използвани са черни химикали за отбелязване на вота на бюлетината, както и знаци, различни от задължителния хикс.
„Знаем с почти 100% сигурност за двама граждани, допуснати да гласуват с изтекли карти, като за единия случай комисията си е признала, но вотът вече е бил факт. Има бюлетини, на които знакът не е хикс, удебеляван е, а са обявени за действителни. Затова искаме ново преброяване. Не казваме, че всички сгрешени бюлетини са за опонента, но нека съмненията бъдат изчистени”, обясни Гелев. Той не успя да скрие и почудата си от агитирането за десния кандидат от страна на червения депутат Мая Манолова.
„Такова нещо не бяхме виждали. Манолова да агитира сърцато и упорито за десен кандидат!”, казва Гелев.
Както ви съобщихме, на втория тур на частичните избори за кмет на Овчарци в битка се изправиха Йордан Куйов, издигнат от местната коалиция „Дясна алтернатива за България-Да за България” и Йордан Камджилов от ГЕРБ. Куйов бе обявен за кмет с подкрепата на 311 души, а Камджилов остана с 13 гласа зад него-298 гласа.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети