Търсят се 250 души помощна ръка на археологическите разкопки за Лот 2 на АМ „Струма”

DenNews.bg
21.03.2014
размер на текста:

Над 250 човека от Дупница и селата ще започнат работа като помощна ръка по археологическите проучвания на обектите по трасето на автомагистрала Струма-Лот 2-Дупница-Благоевград. Очаква се разкопките да стартират от 1-и април, тъй като вече има вече сключен договор между Агенция Пътна инфраструктура и Националният археологически институт с музей при БАН. По този договор се предвиждат разкопки в земи на общините Дупница, Бобошево и Кочериново.
За територията на Дупница ще бъдат проучени пет обекта, като именно за тях ще бъдат наемани работници от община Дупница. Желаещите задължително трябва да имат лична карта и да са физически здрави, тъй като ще се работи при полеви условия.
Образуването на заплата се изчислява на база 27 лева на ден бруто, като избраните ще сключат граждански договори за различен период от време, в зависимост от времето за приключване на разкопките.
“Това е много хубава новина за нашия град. Всички знаем какъв проблем е безработицата в България и сега се дава възможност на толкова много хора да бъдат ангажирани. Казал съм на екипа в общината да оказва пълна логистична помощ за разкопките”, обясни кметът на Дупница Методи Чимев.
Това което е нужно да направят желаещите на този етап, е да оставят своето име и фамилия, както и телефон за връзка на тел. 0701/ 5-92-20.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети