До два месеца затварят мръсен канал в Самораново, душил с миризма местните от 30 г.

DenNews.bg
19.03.2014
размер на текста:

Дългогодишен проблем на жителите на село Самораново ще бъде разрешен до 2 месеца, след като кметът на Дупница Методи Чимев сключи договор за изграждането на затворен мръсен канал. Повече от 30 г. хората в района на ул. “Й. Дотин” са принудени да търпят смрад и ужасната гледка на открития канал, който минава в непосредствена близост до детска площадка и парка на селото.
“Още миналата година на приемната ми в Самораново хората се оплакаха за този канал и поех ангажимент при първа възможност да разрешим проблема. Комисията, която огледа селата също препоръча час по-скоро да предприемем ремонт, без да чакаме финансиране по някой проект през някоя от следващите години. Затова форсирах нещата и до края на май трябва да приключат всички дейности”, обясни Чимев.
160 метра бетонни тръби ще бъдат положени в закрития канал. Сумата на договора със софийската фирма “Инженеринг Строй БГ” е за 9814,40 лева без ДДС.
След полагането на канала, от общината възнамеряват да възстановят напълно и детската площадка в района, уточни зам.-кметът по социалните дейности Крум Милев. Ще се търси финансиране и за парка в селото.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети