Д-р Николай Карастоянов изкървял в ареста, настанен е в болница под охрана

DenNews.bg
17.03.2014
размер на текста:

Д-р Николай Карастоянов, който бе задържан заедно с баща си д-р Владимир Карастоянов и по-малкия си брат Иван за убийството на 27-годишния Николай Радев-Отвертката, е настанен в общинската болница в Дупница, където работи като анестезиолог. Той е приет снощи, след като получил кръвоизлив на дебелото черво, уточни за DenNews.bg управителят на болницата д-р Любомир Таушански.
На д-р Карастоянов му се правят изследвания, за да се установи какъв точно е здравословният му проблем, изтъкнат и от защитниците на фамилията –адвокатите баща и син Марковски, на делото пред Окръжен съд. Тогава този мотив се оказа недостатъчен Карастоянови да бъдат освободени и им бе наложена мярка „постоянен арест”, заради опасността да укрият доказателства.
Според д-р Таушански най-вероятно се касае за хемороиди, но диагнозата на Карастоянов ще бъде уточнена от колегите му от хирургическото отделение.
Пред стаята му в болницата има полиция, като униформените придружават арестанта на всички процедури, на които бива подлаган.
В общинската болница тече подписка в защита на привлечените като съизвършители на убийство баща и синове. Подписи са положили поти всички лекари и медицински персонал. Управителят д-р Таушански се е въздържал да подкрепи подписката, като той само е предал на разследващите характеристика на д-р Николай Карастоянов, чиито работодател е.
През тази седмица предстои мярката, определена от Окръжен съд-Кюстендил, да бъде разгледана от Апелативен съд-София.
Както писахме, бившият гард на Братя Галеви Николай Радев-Отвертката почина от кръвозагуба след сбиване с Карастоянови в заведение „Колата” в Дупница.
Според близки на убития, освен че той е бил намушкан с нож или шило в областта на корема и близо до сърцето, е бил ударен жестоко по главата с твърд предмет, определен от тях като „чук”.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети