Карастоянови остават в ареста, има опасност на свобода да укрият доказателства

DenNews.bg
13.03.2014
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил потвърди искането на прокуратурата и наложи постоянна мярка задържане под стража на д-р Владимир Карастоянов и синовете му д-р Николай Карастоянов и Иван Карастоянов. Тримата са обвинени като съизвършители на убийството на 27-годишния Николай Радев-Отвертката.
Прокуратурата представляваше зам.-окръжният прокурор Камелия Стефанова, която доказа тезата, че именно тримата са извършили престъплението. Стана ясно, че инцидента е заснет от видеокамера в заведение „Колата”. На записа се вижда, че именно тримата са причинили скандала и сбиването с Радев, а след това си подават предмет-най-вероятно нож, с който той е прободен. Свидетелските показания също потвърждават тезата, че Карастоянови са причинили фаталното сбиване.
Съдия Пенка Братанова постанови, че не е налице опасност Карастоянови да се укрият, но има реална възможност, ако излязат на свобода да направят опит за укриване на доказателства.
Карастоянови са заложили на маститите адвокати баща и син Марковски. Тяхната теза, че се касае за нещастен инцидент, а смъртоносната рана е нанесена от стъкло не успя да придобие тежест пред съда на този етап.
Стана ясно още, че синовете Карастоянови са се разболели в ареста, но и изтъкнатото влошено здравословно състояние не помогна за измъкването им от ареста.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети