Шумахер дава окуражаващи знаци на възстановяване

DenNews.bg
12.03.2014
размер на текста:

Михаел Шумахер дава "малки окуражаващи знаци" на възстановяване, въпреки че засега 7-кратният световен шампион във Формула 1 остава в изкуствена кома, пише Гонг.
Медиците започнаха процедури по изваждането му от това състояние през януари, а разпространеното съобщение от семейството му показва, че процесът продължава. Близките на Шуми отново не споделят детайли, но свидетелстват за знаци, даващи надежда, че легендата може да се възстанови напълно.
"Сигурни сме, че Михаел ще премине през това изпитание и ще се събуди. Понякога се забелязват окуражаващи знаци, но знаем, че е нужно време. Той претърпя тежка травма в нелепа ситуация и от самото начало бе ясно, че ще е нужно много време за възстановяване. И ние, и екипът от лекари, на който вярваме безрезервно, сме с него в битката. Времетраенето на процеса не ни интересува", заявява семейството на Шумахер в официалното си изявление.
Близките на германеца също така молят медиите и обществеността да уважават неговото и тяхното лично пространство.
"Мило е, че толкова много хора са загрижени за състоянието на Михаел и ние сме изключително благодарни на всички. Въпреки това не бива да се забравя, че и ние преживяваме труден период", се казва още в обръщението.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети