Юлиян Крумов внесе кандидатурата си за шеф на Районна прокуратура-Дупница

DenNews.bg
07.02.2014
размер на текста:

Прокурор Юлиян Крумов, получил най-високо доверие от членовете на Висшия съдебен съвет при провалилия се избор на нов административен ръководител в Дупница, внесе кандидатурата си отново.
Както писахме, новият конкурс за шеф на Районна прокуратура-Дупница бе насрочен, след като на 12 декемрви м.г. ВСС не успа да избере наследник на пенсиониралата се Величка Шопова измежду Даниела Гюрова, Юлиян Крумов и Михаил Крушовски.
Прокурор Крумов, който бе единодушно подкрепен от всички прокурори в Дупница с писмо до ВСС, е внесъл документите си на трети февруари.
Най-вероятно отново за поста ще се бори и Даниела Гюрова, дългогодишен заместник на Шопова и настоящ изпълняващ длъжността административен ръководител.
Предстои да видим дали получилият нула гласа на препитването пред ВСС Михаил Крушовски или друг от прокурорите ще се включи в битката.
Както сме писали, на 12 декемрви Крумов получи 10 гласа „за”, 4 гласуваха „против”, а 9 от членовете на ВСС се въздържаха. Гюрова събра 7 гласа „за”, 6 гласуваха „против”, а 10 се въздържаха. Михаил Крушовски не бе подкрепен от нито един член на ВСС, 10 гласуваха „против”, а 13 се въздържаха.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети