Община Дупница работила година с касов апарат без задължителната връзка с НАП

DenNews.bg
06.02.2014
размер на текста:

Глоба от 3 000 лв. трябва да плати община Дупница по наказателно постановление на Националната агенция по приходите, след като то бе потвърдено от Районен съд.
Наказанието е наложено след извършена в общината проверка на 17 май миналата година, пори която инспектори от НАП са установили, че в придължение на година (от 1 април 2012 г. до 1 април 2013 г.) в общината е използван касов апарат без изградена дистанционна връзка с НАП. Това изискване, както е известно бе въведено задължително за всички финансови и търговски обекти. Нарушението е констатирано след проверка на книгите за дневните финансови отчети за 2012 г. и 2013 г. и контролните ленти на касовия апарат за същия период. Заради това, че е допуснато да се работи с фискално устройство без изградена дистанционна връзка с НАП, е последвало съставяне на акт, който бил връчен на зам.-кмета Олга Китанова.
Въз основа на акта е издадено и наказателно постановление за 3 000 лв. То е обжалвано от кмета Методи Чимев, но с решение на районен съд-Дупница постановлението остава в сила.
Решението може да бъде обжалвано пред Административен съд-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети