19 г. затвор за обвинения в убийството на съпругата си Евгени Кацарски

DenNews.bg
05.02.2014
размер на текста:

Ефективна присъда от 19 г. затвор постанови Окръжен съд-Кюстендил за обвинения в жестокото убийство на съпругата си Даниела Кацарска Евгени Кацарски от Дупница.
Председателстваният от съдия Мирослав Начев съдебен състав призна Кацарски за виновен за умишленото убийство на Даниела, извършено по особено жесток начин-чрез нанасяне на удари с тъп предмет по главата.
Съдът определи присъдата да бъде излежана от Кацарски при първоначално строг режим.
120 000 лв. обезщетение бе отсъдено за майката на Даниела Йорданка Тодорова. Почернената жена коментира, че тъй като е загубила всичко важно и ценно в живота си със смъртта на единственото си дете, ще дари парите за деца в нужда. Тодорова обаче има съмнения, че ще получи отсъдената сума, но ако това се случи парите ще бъдат за благотворителност.
С часове продължиха пледоариите на прокуратурата и адвокатът на Кацарски тази сутрин. Обвинението поиска ефективна присъда от 17 г. затвор, а лично в залата да защити клиента си се появи маститият адвокат Марин Марковски.
Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд.
Както сме писали, Даниела Кацарска бе убита в нощта срещу 29-и февруари 2012 г. във входа на блок 8 в жк „Дупница”.
В хода на делото, от разпити на свидетели, както и майката на Даниела Йорданка Тодорова, стана ясно, че повод за убийството станал наследствен имот на 32-годишната жена.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети