Риболов: Ченгета извадиха 900 кила дрога от раници в морето

DenNews.bg
04.02.2014
размер на текста:

Около 900 килограма кокаин са изловени от испанската полиция при риболов на раници, след като е разкрита "сложна подводна операция за контрабанда на дрога”.
Раниците били снабдени със система за потапяне, която е проектирана да ги задържи под повърхността на водата, но без да потъват на дъното. Освен това те са били маркирани с устройства за спътниково следене.
Испанската жандармерия е заловила 37 раници. Според испанската полиция трафикантите са използвали този метод за пренасяне на наркотици между Малага и Валенсия, по протежение на средиземноморското крайбрежие на страната.
Арестувани са петима испанци, които са заподозрени, че са съпричастни към откритата в понеделник плаваща дрога. Според полицията наркотиците са били предназначени за Коста дел Сол, южен район на плажовете около Малага, популярна за чуждестранни туристи точка.
При спецоперацията на испанските власти са иззети още 72 000 евро в брой, както и бижута, луксозни часовници и други. Укриването на дрогата във водите край плажа в източния град Валенсия е най-новото в поредица от все по-креативни номера на трафикантите. Полицаите са откривали наркотици на всевъзможни места - под перуки, в гръдни импланти, в банани, рози и торти.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети