Филип Златанов правил параван на Плевнелиев

DenNews.bg
04.02.2014
размер на текста:

Срещу бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов е повдигнато обвинение, информира БГНЕС, позовавайки се на източници от прокуратурата.
Обвинението е на база облага на един човек, който е причинил вреда на други двама. Облагата е за Росен Плевнелиев - президент, като Златанов е скрил от обществеността, че Плевнелиев е проверяван за конфликт на интереси. Комисията не се с произнесла по същество дали има или няма конфликт на интереси, а е прекратила производството. Причинената вреда е за Димана Ранкова, тогавашен председател на Комисията за финансов надзор.
Филип Златанов не е изпратил решението на Комисията за конфликт на интереси, с което не е дал възможност на Димана Ранкова оспори взетото решение на комисията и да защити доброто си име в обществото.
Другото лице Лилия Бунева, бивш председател на Сметната палата, също е причинена вреда. А именно не са й съобщени резултатите от комисията за конфликт на интереси и не й е дадена възможност да се защити, като оспори вече взетото решение.
На 26 септември 2013 г. Филип Златанов подаде оставка, след като бе разкрито тефтерчето му със скандални записки и инициали на политици с директиви – "да се удари", "да се забави", "да се оправи".
В показаните страници от тефтера има имена на много лица от обществено-политическия живот, сред които и името на Росен Плевнелиев. В списъците фигурират инициалите Б.Б. и Ц.Ц. Заради скандала Искра Фидосова се отказа от депутатския си мандат и напусна всички ръководни постове в партията на Борисов. От БСП и ДПС пък обявиха, че комисията за конфликт на интереси е била използвана от бившите управляващи за саморазправа с политически опоненти.Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети