КНСБ-Дупница подготвя безработни за болногледачи в общинската болница

DenNews.bg
28.02.2014
размер на текста:

Безработни ще преминат обучение по проект „Шанс за работа”, част от Националния план за действие по заетостта – 2014 г.
Проектът е насочен към две рискови групи на пазара на труда – младежи до 25 години без образование, квалификация и трудови навици и безработни лица с възраст над 50 години.
Местната структура на КНСБ в Дупница ще стартира работа по втората част на проекта-безработни над 50 години.
На 5 март ще се проведе подбор на 40 безработни лица над 50 г., с не по-ниско от основно образование и регистрирани в Бюро по труда-Дупница. Ще бъдат сформирани 2 групи. На 10 март ще стартира обученията от I-ва група, в която ще бъдат включени 20 от избраните участници, а II-та група ще се състои от 15 души.
Първото обучение е по КК „Работа в екип“
Второто обучение е за болногледачи и ще се провеждат в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ –Дупница. Обучението включва 20% теория и 80% практика. По време на двете обучения безработните ще получават стипенди от по 8 лв. на присъствен ден.
Обучението за професия болногледач ще завърши с провеждането на изпит, а на успешно представителите се ще получат удостоверение за професионално обучение, образец утвърден от МОН.
На 40% от успешно завършилите ще се предостави възможност за стажуване за период от 3 месеца в общинската болница с осигурена месечна заплата от 340 лв.
Проектът на КНСБ, в партньорство с Бюро по труда, ще доведе и до подобряване на грижата за пациентите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, отчитат от синдикалната структура.
Проектът се финансира от държавния бюджет в частта обучение и стажуване. Партньорите осигуряват допълнително финансиране за работно облекло, безопасни условия на труд, средства, необходими за самото работно място и други доплащания.
„КНСБ разработи и ще осъществи проекта, защото нейните структури и служители са убедени, че ангажирането с проблемите на хората и осигуряването на конституционното право на труд е преди всичко човешки ангажимент”, посоча лидерът на КНСБ в Дупница Тодорка Дамянова.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети