Марек Юнион-Ивкони без притеснение преди дербито на Суперлигата

Константин Соколов
25.02.2014
размер на текста:

Шампионът и носител на Купата Марек Юнион-Ивкони днес приема най-сериозния си опонент в Суперлигата. Мачът срещу КВК Габрово е с начало 17.30 часа в Спортната зала в Дупница. Срещата спокойно може да се определи като дербито на волейболна България, след като това са двата тима, които не крият амбициите си за спечелване на титлата.
Според треньора на Марек Найден Найденов обаче този мач не е от чак толкова голяма значение за неговия тим. “Във всеки мач подхождам по един и същи начин и обръщам внимание на всеки състезател и играта на отбора. За мен това е един нормален мач, нормален противник и ще подходим както винаги. Тяхната нагласа също ще окаже влияние върху развитието на мача. Предстоят още доста срещи и не може да се каже, че това е измерителният мач, но трябва да се играе максимално концентрирано”, коментира Найденов. Подобно е и мнението на наставника на КВК Габрово Любомир Герасимов: “Предполагам, че и двата отбора ще бъдем максимално мобилизирани и ще играем за победа. В този мач ще се проверят силите на двата тима”.
В класирането Марек Юнион-Ивкони има преднина от 8 точки пред габровци след 18 изиграни мача. Дупничани са първи с 53 точки, а КВК е втори с 45.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети