Отново единодушна подкрепа от дупнишките прокурори за кандидатурата на Юлиян Крумов за нов шеф

DenNews.bg
21.02.2014
размер на текста:

Всички прокурори от Районна прокуратура-Дупница изпратиха отново общо становище до Висшия съдебен съвет, с което изразяват единодушната си подкрепа за кандидатурата на Юлиян Крумов за нов административен ръководител.
Както писахме, това се случи и преди първото събеседване на кандидатите през месец декември, когато не се стигна до избор на заместник на пенсиониралата се Величка Шопова.
В становището, изпратено сега до ВСС, се припомня, че и в първата процедура за избор на ръководител, всички прокурори са подкрепили Крумов. Изпращането на второ становище е продиктувано, както от чисто административната причина, че процедурата се провежда за втори път, така и от забележката отправена при събеседването от другия кандидат за шефския пост Даниела Гюрова. Пред ВСС тя обяснила поведението на колегите си и отказа им да подкрепят нея с това, че тя е много строга и принципна.
В настоящето становище отново се казва, че прокурорите подкрепят Крумов, заради качествата му, както и от липсата на каквато и да било промяна в организацията на работата на прокуратурата, която в момента се ръководи от Гюрова, като изпълняващ функциите на административен ръководител.
„Заявяваме, че подкрепата ни е продиктувана от желанието ни за положителна промяна в организацията на работата на ДРП, която би довела до по-добри резултати и по-добър колективен климат, а не е продиктувана от лични подбуди и съображения”, се казва в писмото, подписано от деветимата прокурори.
Първото писмо бе подписано от осем от прокурорите, но сега подпис в подкрепа на Крумов е положил и Михаил Крушовски, който в първата процедура бе сред кандидатите за нов шеф.
Все още няма насрочена дата за новото събеседване, но е ясно, че този път в битка за поста ще влязат само Даниела Гюрова и Юлиян Крумов, получил най-много от гласовете на членовете на ВСС в първия конкурс, когато не му достигна само един глас.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети