Вижте кървавия ужас в Киев: Видео показва как протестиращи биват избивани от пусия

DenNews.bg
20.02.2014
размер на текста:

Видео репортажи показват ужаса на случващото се в Киев. Лов на човеци от пусия. Точно това се случва около сградата на парламента, където снайперисти отстрелват демонстранти, при опитите им да се придвижват. Макар скрити зад импровизирани щитове и с каски на главите протестиращи падат в локви кръв. Някои падат мъртви на място, а други се опитват да се измъкнат, макар ранени.
Кървавото, жестоко лице на случващото се вижда в 2-минутно видео, качено в YouTube с днешна дата. Денят за национален траур, денят сключеното примирие между властта и опозицията.
Броят на убитите само днес, според различни агенции е между 25 и 35. Импровизираните лазарети в обществени сгради, където протестиращи оказват помощ на пострадали са препълнени с ранени. Много от тях умират, защото не може и не им е оказана медицинска помощ.
Властите твърдят, че някои от демонстрантите разполагат с огнестрелни оръжия. Двете страни си разменят обвинения в употреба на снайперисти, като кадри показват както полицаи, така и граждани, които стрелят с карабини с оптика.
Улиците около площад „Независимост” са превърнати във военна зона.
„Ужасно много ранени, опитваме се да помогнем на всички, но няма линейки вече. Вече има смъртни случаи тук, има и на улицата. Не знаем какво да ги правим, опитваме се да помогнем на всички. Но не успяваме, получават сърдечен разрив. Има ранени, с куршуми, бойни патрони”, обясни лекар на Майдана.
И в момента бойните действия в центъра на Киев продължават. Демонстранти се доближиха до сградата на Върховната рада (парламента), а охраняващите я са се оттеглили в близкия Мариински парк и към метростанция "Арсеналская".
В сградата започна спешна евакуация на депутати и служители, информираха местни медии. Парламентарната пресслужба съобщи, че днес и утре няма да има пленарни заседания.
Метрото в украинската столица не работи вече трети ден. Движението на влаковете и в трите направления беше спряно във вторник следобед. Засилени ограничения върху транспорта са наложени в центъра на Киев.
По-късно стана ясно, че кметът на Киев Владимир Макеенко е напуснал управляващата партия и е разпоредил подновяване на работата на метрото в града, предаде Интерфакс. Агенция AFP съобщава, че градоначалникът напуска партията на Янукович в знак на протест срещу „кървавата баня и братоубийствената война” в центъра на столицата.
Милиционерски кордон е разположен и пред сградата на МВР между Софийский и Михайловский площад. С решение на градската администрация до петък е спряна работата на училищата и детските градини.

Видео от Киев от днес. Заради жестокостта на кадрите трябва да се регистрирате, за да потвърдите, че желаете да го видите:

Видео обръщението на Киев, разплакало света:

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети