Осъдиха пенсионер, гледал с любов нарконивичка край рилското село Падала

DenNews.bg
17.02.2014
размер на текста:

Районен съд-Дупница осъди пенсионер от Рила, сам признал, че се грижил за нива с марихуана в покрайнините на високопланинското село Падала.
70-годишният дядо призна всички точки на обвинението, а именно че в дере, намиращо се в горист район край селото отглеждал (поливал, торил, плевил и пръскал с препарати) 84 стръка канабис с общо тегло на изсушената листна маса — 1590 гр. на стойност 9 540 лв.
Освен това пенсионерът се призна за виновен и за притежанието на двуцевна ловна пушка марка „Байкал” без да има за това разрешително.
След сключено с прокуратурата споразумение съдът постанови условна присъда от 1 година и 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок.Дядото бе заловен от полицаи от Рила в края на месец август, докато връзвал на стръковете марихуана притки. За поливането на нивичката пък той бе изградил водохващане от планински поток.
Дядото трябва да заплати и 156 лв. за съдебни разноски. Ожънатата от нивата марихуана ще бъде унищожена. Присъдата на Районен съд влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети