Община Дупница с рекорден бюджет за нов асфалт и кръпки

DenNews.bg
09.12.2014
размер на текста:

Рекордната сума от 700 000 лева е предвидена за рехабилитация и възстановяване на уличната мрежа на територията на община Дупница през 2015-а година.
До момента средствата за капиталови разходи не са достигали този размер.
Предвижда се 500 000 лв. да бъдат разходвани за град Дупница, а с 200 000 лева ще бъдат възстановявани улиците по селата.
През тази година за тази дейност бяха разходвани почти 200 000 лева, като те бяха само за градската улична мрежа. Атмосферните условия не позволиха планираната рехабилитация да приключи тази година по заложените графици и в пълен размер.
“Ще стартираме с процедурите по избор на изпълнители може би още през февруари следващата година, за да не сме зависими от климатичните условия. Всички сме наясно с обстановката по улиците и състоянието им и нуждата от повече пари за тази дейност. И предвидените средства пак няма да стигнат да решим всички проблеми. Към жителите на селата сме длъжници в това отношение, защото там улиците не са ремонтирани от години. Искаше ми се сумата за рехабилитация да бъде по-голяма и за града и селата, но за съжаление такива са реалностите и се съобразяваме с тях”, коментира кметът Методи Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети