Четири нови детски площадки ще има в Дупница

DenNews.bg
09.12.2014
размер на текста:

Изграждането на 4 нови детски площадки ще започне през следващата година в Дупница, информират от пресцентъра на общината.
Най-сериозни дейности се предвиждат на ул. “Отовица” (при блока на ХФК). В началото на 2011 година там стартира изграждането на детска площадка и възстановяване на зелените площи за отдих, но след демонтажа на остарелите катерушки и разкопаване на градинката, дейностите са спрели. От община Дупница планираха изграждането да започне през миналия месец, но климатичните условия не позволиха.
“Хората в квартала имат пълното право да недоволстват. Това е голям и населен район, а няма обособен кът за отдих и място за игра на децата”, обясни кметът Методи Чимев.
Предвижда се детската площадка със съоръженията да се разполага върху 75 кв.м, а зелени площи с места за отдих ще се простира на около 120 кв.м.
На още три места в Дупница ще бъдат изградени детски кътове. В кв. “Южен”, на пресечката на улиците “Св.Георги” и “Ген. Кирил Вазов” и при новия хлебозавод, за който в момента се прави проект. От строителния отдел днес бяха на оглед и на занемарената от години спортна площадка в кв. Ценеви. За нея се предвижда цялостно възстановяване - асфалтиране, изграждане на мрежа, поставяне на футболни врати и други.
Общата стойност на проектите е около 140 000 лева.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети