Подменят 300 лампи в селата на община Дупница

DenNews.bg
06.12.2014
размер на текста:

300 лампи ще бъдат подменени в 16-те села на община Дупница. Разпределението е според заявките на кметовете и кметски наместници. Енергетиците от общината започнаха работа от село Бистрица, където ще бъдат монтирани около 45 осветителни тела. В Крайници ще бъдат 35, а по 30 са поискали в Червен брег, Яхиново, Дяково и Самораново.
Над 1500 са демонтираните до момента от градската улична мрежа тела. След спечелен проект за пълно финансиране в размер на над 1,1 млн. лева по фонд “Козлодуй”, улиците в Дупница са вече с ЛЕД-осветление, които трябва да кумулират и икономия от месечните сметки за електричество.
“Бях поискал справка от кметовете за състоянието на уличното осветление в техните населени места, за да го възстановим. Освободи се сериозно количество осветителни тела след цялостната подмяна на уличното осветление в Дупница, което е към своя край. Бяхме обещали да решим проблема по селата с осветлението, който винаги е стоял, но въпрос на няколко седмици е да го разрешим кардинално”, коментира кметът на Дупница Методи Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети