Дупнишки лекар чака обвинение за изваден нож и закани за убийство

DenNews.bg
05.12.2014
размер на текста:

Дупнишкият лекар Емил Гогов чака обвинение за закани за убийство, придружени с изваждане на нож срещу сервитьор от механа „Старата върба” в Дупница.
Гогов вече бе изправен пред съда в Дупница, тъй като полицейската проверка срещу него е приключила с внасяне в съда на акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Съдия Иван Димитров обаче прекрати преписката и я изпрати в прокуратурата за образуване на наказателно производство и повдигане на обвинение.
Гогов си навлече неприятности със закона заради 100 грама водка. На 30 ноември следобед той седнал сам в механата и си поръчал алкохол, като още с влизането в заведението е бил в нетрезво състояние. Забавяне на сервитьорът опънало нервите на лекаря и той скочил да се саморазправя. Според сервитьора и други свидетели лекарят крещял „Ще те заколя” и извадил срещу младежа нож.
Пред съда Гогов не пожела да се възползва от възможността за адвокатска защита и се представляваше сам. Пред магистратите обясни, че в последно време бил силно стресиран и психически лабилен, тъй като освен да работи, трябва да се грижи сам за възрастната си майка, която прекарала инсулт и за сестра си, която пък имала шизофрения.
През тази годи алекарят отнесъл 200 лв. глоба по друго дело по УБДХ, сам призна в съдебната зала.
За въпросната свада Гогов отрече да е отправят закани за убийство. Обясни, че няма практика да носи нож, но във въпросния ден го взел, защото имал проблеми с багажника на колата и оръжието му трябвало за да го отваря.
Гогов обясни, че често ходи във въпросното заведение, никога не е имал проблеми, а сервитьорът приема дори за приятел.
Изтъкването и на факта, че в продължение на 24 г. Гогов е бил шеф на шокова зала в болницата в Бобов дол, както и призванието на лекарите е да спасяват, а не да отнемат живот, не умилостиви съда.
Определението на съда делото да бъде изпратено в прокуратурата не подлежи на обжалване.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети