КНСБ излиза на протест срещу пенсионната реформа без КТ „Подкрепа”

DenNews.bg
04.12.2014
размер на текста:

КНСБ ще излезе на национален протест срещу пенсионната реформа и заложените параметри в държавния бюджет за 2015-а година без КТ „Подкрепа”. Първоначално идеята бе за общ минтинг на двата синдиката, но сега става ясно, че на 11 декемрви с столицата ще излязат само членове на КНСБ.
Според синдикалистите приетият от правителството проектозакон за държавния бюджет и бюджета за ДОО са с неудачни и неудовлетворителни решения за пенсионните права на трудещите се, параметрите в държавния бюджет ще доведат до масови съкращения и замразяване на доходи, което е в категорично противоречие с исканията на КНСБ.
Националният митинг пред Министерския съвет и Народното събрание ще премине под мотото: „НЕ на пенсионна реформа орязваща права на българските граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата”.
Шествието ще тръгне от пл. „Македония“ е 11:30 часа на 11 декемрви, а самият митинг ще се проведе пред Министерски съвет от 11.50 ч. до 12.10 ч. Ще бъде внесена декларация в Министерски съвет.
След завършване на митинга пред Министерския съвет, КНСБ организира шествие към Народното събрание, където ще се връчи декларация на председателя на Народното събрание.
Шествието от Министерски съвет до Народното събрание ще се проведе от 12.10 ч. до 12.30 ч. по уличното платно на бул. „Цар Освободител”. Протестният митинг пред Народното събрание ще се проведе от 12.30 ч. до 17.00 ч.
На протестът няма да бъдат издигани политически искания. Акцията е чисто синдикална и със социална насоченост, уточни председателят на КНСБ-Дупница Тодорка Дамянова. В момента синдикалните организации в региона се подготвят за националния митинг, като по-късно ще стане ясно колко души ще се включат в митинга и къде ще бъде сборният пункт за тръгване.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети