Министри тръгват към бедстващите райони

DenNews.bg
04.12.2014
размер на текста:

По разпореждане на вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев членове на правителството пътуват към засегнатите от бедствия райони в страната.
Томислав Дончев изпълнява функциите на министър-председател по време на посещението на премиера Бойко Борисов в Брюксел.
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще бъде около 11 ч. в община Белоградчик, където е обявено бедствено положение заради скъсаните електропроводи и спиране на електроподаването в различни населени места. В сградата на общината тя ще има среща с членовете на кризисния щаб и с представители на ЧЕЗ.
Министърът на земеделието и храните Десислава Танева, заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и главен комисар Никола Николов тръгват към района на Ямбол, Елхово и Сливен, където повишените нива на реките значително са усложнили обстановка.
Задачата на членовете на правителството е да се запознаят на място със ситуацията и предприетите действия и да окажат максимална подкрепа на местните власти за овладяване и преодоляване на последиците от бедствията, информират от пресцентъра на Министерски съвет.
Премиерът Бойко Борисов е в непрекъсната връзка с вицепремиера Дончев и следи обстановката в страната.
Частични наводнения има в Бургаско и Сливенско. Силният вятър затвори Пристанище Бургас. Няма пострадали и щети.
Заради студа и заледяванията беше обявено бедствено положение е в Белоградчик. Цялата община бедства. Ток няма в 25 населени места в област Видин.
Бедстващите хора са близо 7000 души заради заледени електропроводи и паднали върху тях дървета. Екипи на ЧЕЗ се опитват да отстраняват авариите. Засега прогнозата е, че ток ще има или днес, или най-късно в петък. Днес и утре учениците в Белоградчик няма да учат.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети