6 снегорина и 35 работници чистят снега в Дупница

DenNews.bg
29.12.2014
размер на текста:

Всички машини на снегопочистващата фирма в Дупница работят от 20:30 часа снощи. 6 снегорина и един багер работят почистват главните пътища в общината. Почистени са главните улици и подстъпите към болничните заведения и гробищния парк в Дупница.
Заради продължителния снеговалеж в почистването се включи и техника на ВиК-Дупница-за разчистването на пътя до водохващането и гробищния парк.
Поискана е справка от кметовете и кметски наместници на селата, където се оказа, че ситуацията като цяло е овладяна и всички главни улици са проходими.
Кризисният щаб и представители на фирма „Нивелстрой” са обсъдили ситуацията на среща. В Крайници отново ще се почисти пътя към Самоковско шосе заради навявания.
По сигнал на кмета на Яхиново за труднодостъпни главни улици, е изпратена техника. Спешно изпратена техника до село Пиперево тази сутрин, за да почисти пътя до гробищата
заради смъртен случай.
35 души от временната заетост към община Дупница, както и всички служители на фирмата по озеленяване се включиха ръчно в почистването на пешеходните зони, стълби и спирки.
Напомняме, че собствениците на магазини и живущите в блокове и къщи трябва да изчистят тротоарните площи пред тях.

Сигнали могат да се подават на 0701 5 92 59 и 0879 523 474

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети