Парите за спортните клубове пак разпалват страстите на сесията на ОбС-Дупница

DenNews.bg
18.12.2014
размер на текста:

Разпределението на парите за спортните клубове разпали нови полемики преди утрешната сесия на ОбС-Дупница. Според треньора в СК Гладиатор Христо Михалчев, все още има доста неясноти и неправди в наредбата за финансиране на спортните клубове. „Мисля, че има доста неясноти. Например както миналата година, така и сега никъде не е опоменато какво гарантира достоверни ли са посочените резултати. Аз смятам, че е редно да се представят протоколите от съответните състезания, за да има прозрачност и всичко да е документирано. Иначе постоянно се злоупотребява , като се дават неверни резултати и несъществуващи състезания”, изтъкна Михалчев пред DenNews.bg. “Освен това доста от треньорите сме против ученическият спорт да се финансира от парите за спортните клубове. Защото участниците в ученическите състезания са подготвени именно от нас треньорите в спортните клубове. Ако това бъде прието, ние треньорите няма да пускаме наши състезатели да участват в ученическите надпревари. Категорично сме против да се използват наши кадри. Училищата си имат делегиран бюджет, а да не говоря и че се получава конфликт на интереси”, посочи още Христо Михалчев.
„Получава се такава ситуация, че всяка година се гласуват пари, а после се молиш да си ги вземеш. Нашият клуб например е получил 30% от гласуваното. Искането ми е всичко да става по наредба и в срокове. Например в края на юни да ни се изплащат 50%, а след това според изпълнението на бюджета. Но да се знае точно на коя дата, за да може да си планираме на кои състезания да участваме и на кои не, а не до последно да сме в неведение.”, допълни треньорът на СК Гладиатор.
„За 4 години мандат на комисията по спорт никой не се срещна със спортните клубове да ни пита за проблемите. Казвам тези неща още преди сесията, за да няма сърдити”, завърши Михалчев
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети