Цецка Цачева иска да съди Мая Манолова

DenNews.bg
18.12.2014
размер на текста:

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева призова депутата от област Кюстендил Мая Манолова да се откаже имунитета си. Призивът на Цачева дойде в ефира на сутрешния блок на bTV в живо включване от парламента.
Поводът пък е, че Цачева иска да съди Манолова за всички обвинения, казани по свой адрес от парламентарната трибуна.
„Не искам извинение от нея. Всеки, който излезе в пленарна зала, трябва да не забравя, че е народен представител и за думите, които изрича, трябва да носи отговорност”, коментира председателят на НС.
„Не съм цензор, който има право да спира или да следи начина, по който говорят народните представители. Езикът на охулване и злепоставяне на опонента, дори езикът на омразата, не дава пример на хората, които очакват да видят смислен дебат. Болно ми е, че се принизява институцията”, каза Цачева.
По думите й българският парламент е представителен образ, извадка на българското общество и няма как депутатите да са по-различни от него.
Настоящият председател на парламента и бившият заместник-председател на НС често влизат в пререкания по начина на водене на заседанията, а Цачева почти непрекъснато е подлагана на критики от страна на БСП и в частност на Манолова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети