От днес шофьорите ще използват новото платно край Мурсалево

DenNews.bg
17.12.2014
размер на текста:

От днес шофьорите ще използват новото платно, което бе изградено в района на свлачището до главен път Е-79 край село Мурсалево, община Кочериново.
Новата организация на движението предвижда движещите се в посока от Дупница към Благоевград да използват новото платно-крайно вдясно, а движещите се от Благоевград за Дупница ще използват платното, което досега бе за движението в посока Дупница Благоевград. Лявата лена в посока Благоевград, която е точно до ската, ще бъде затворена за движение, заради опасността от нови срутвания.
Новите трасета са маркирани с оранжева линия, поставени са мантинели и знаци.
С новата лена на мястото се образува завой и шофьорите трябва да бъдат внимателни.
Новата лента бе изградена ударно, като мярка за обезопасяване на платното, след като към момента не може да бъде предприето мащабно обезопасяване на самия скат.
Както писахме, преди седмица свличане на камъни и скали от ската изблъска полски ТИР, който се хвърли пред бързия влак Благоевград-София. Последва катастрофа и запалване на камиона и влака. За щастие инцидентът се размина само с леки наранявания на шофьора и пътника от ТИР-а.
От Агенция Пътна инфраструктура съобщиха, че за обезопасяването на ската са нужни около 1,5-2 милиона лева.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пък обясни, че скатът трябва да бъде премахнат, като вариантите са два-взривяване или изкопаване.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети