Разпитват милионера Николай Гигов по делото срещу Братя Галеви

DenNews.bg
17.12.2014
размер на текста:

Милионерът Николай Гигов, собственик на футболния клуб Локомотив София, ще бъде разпитан по делото, водено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Пламен Галев, Ангел Христов, техните съпруги и контролираните от тях дружества, което се води в Окръжен съд-Кюстендил.
Призоваването на Гогов за свидетел бе разпоредено на днешното съдебно заседание. Той трябва да даде обяснения пред съда за два заема, дадени на Галев и Христов през 2000 година.
По неофициална информация заемите са на стойност по 100 000 лв. Документите, представени от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, във връзка с отпускането на тези заеми се оспорват от особените представители по делото.
Днес не бе представена и информация от нотариусите, при които документите са били заверени, с мотив, че те са били унищожени, след изтичането на десетгодишния срок за съхранението им.
От поисканите графологическа, оценителна, строителна, икономическа и оръжейна експертизи пък днес беше представена само оръжейната. Тя обаче не бе приета от съда, заради това, че не е била представена в определените срокове и не е била получена от всички страни по делото.
Съдът смени едно от определените вещи лица, заради отсъствието му от България и отказа да приеме доказателства, представени от Комисията по отношение на образуваните досъдебни производства и преписки спрямо Пламен Галев и Ангел Христов. Общата стойност на иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е 4 250 189 лева.
Следващото заседание е насрочено за 29 април 2015 г. Дългия период до него бе обоснован с огромното количество на материалите по делото
Братя Галеви са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководена на престъпна група.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети