Левски може да остане без лиценз за Европа, Батков търси пари от феновете

DenNews.bg
17.12.2014
размер на текста:

Собственикът на Левски Тодор Батков призна за опасността отборът да не получи лиценз за участие в европейските клубни турнири догодина. Това стана след днешното общо събрание на акционерите, съобщава News7. За да избегне подобна гибел, клубът ще трябва да се разплати с неустойки на част от освободените футболисти. "Ще е трудно, но трябва да решим въпроса с лиценза. Не мога да си представя Левски да не играе в Европа", каза той.
Батков ще даде 15% от акциите на феновете на Левски при условие, че те ще помагат в издръжката на клуба. На събранието адвокатът предложи на тръст "Синя България" и Националния фенклуб на привържениците да подпишат договор, който ги задължава да инвестират. Очакванията са двете организации да помагат с 1 млн. лв. годишно.
В Управителния съвет членове ще бъдат Иво Тонев, Константин Баждеков, а Националният клуб на привържениците и тръстът "Синя България" също ще имат по един представител. Впоследствие ще бъдат добавени още трима души.
"Взе се решение Управителният съвет да бъде от 7 души, като ще бъдат намерени хора с качества. По мое предложение, председател на УС ще е Иво Тонев. Имам неговото съгласие. Баждеков остава единствен изпълнителен директор, ще има и хора, от Националния клуб на привържениците и тръст "Синя България". Надзорният съвет напуска по негово желание Христо Друмев, който обаче продължава да е част от нас, и синята общност, така както е от 1940 г. Подарихме му грамота и изразяваме благодарности. На неговото място влиза Минко Герджиков (б.р. - бивш кмет на София)", обясни собственикът на "сините".
Той каза още, че през зимата може да пристигнат нови играчи, но ако това се случи, те ще са свободни агенти. Батков бе категоричен, че на този етап няма да се инвестират пари в недоказани футболисти, от които клубът после да се чуди как да се отърве.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети