Община Дупница получи днес превод за блокираните в КТБ средства

DenNews.bg
15.12.2014
размер на текста:

Община Дупница получи днес 977 125 лв. от държавния бюджет, какъвто е размерът на блокираните средства на общината в КТБ.
Основната част от парите са предимно за училищата и детските градини. Средствата трябваше да бъдат преведени до 4 февруари следващата година, но са постъпили в сметката на общината днес.
От две седмици кметският екип, в лицето на кмета Методи Чимев и зам.-кмета по икономическите въпроси Олга Китанова, са водили разговори с финансовото министерство, информират от пресцентъра на общината.
“Бяхме настоятелни в разговорите си и срещите, защото знаем каква нужда изпитват от тези пари най-вече в образователната система. За наша радост срещнахме разбиране. Използвам възможността да благодаря на министъра на финансите Владислав Горанов, че разбра нуждите ни в този момент”, коментира Китанова.
От тази сума, 777 521 лева са парите само на учебните заведения и за учебници, 39 325 лв. са на детските градини, а останалите са за други второстепенни разпоредители и общината.
“От утре ще започнем с преводите по сметките на всички. Най-важното е, че в образователната система ще посрещнат новата година без финансови проблеми”, допълни Китанова.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети