Линейките с плакати в подкрепа на Москов

DenNews.bg
11.12.2014
размер на текста:

Линейките на Спешната помощ ще се движат от днес с поставени плакати в подкрепа на министъра на здравеопазването Петър Москов.
Акцията се провежда по инициатива на синдикатите. Плакатът, с който ще бъдат снабдени колите в София например, ще гласи: "Истината - след години на унижение, касаещо цялото ни общество", отбелязва novanews.bg.
Синдикалистите обявиха, че категорично застават зад позицията на здравния министър относно решаването на проблема, свързан с насилието спрямо спешните екипи.
Заради зачестилите нападения над спешни медици в страната, се появиха идеи екипите да бъдат придружавани от полицейски патрули, което обаче вътрешният министър Веселин Вучков отказа.
След това беше предложено ромските лидери и кметовете по места да оказват съдействие на лекарите от Спешна помощ, когато идват по сигнал в ромските махали.
Друга идея беше полицията да придружава линейките само там, където в миналото има регистрирани случаи на бити доктори.
Лансирано беше и предложение спешните автомобили да бъдат управлявани от шофьори-цигани.
Всяко от тези предложения има своите противници и поддръжници както в обществото, така и сред политиците, но здравният министър остава категоричен, че ще се бори всячески, за да се справи с проблема.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети