200 души от регион Дупница ще участват в националния протест на КНСБ утре

DenNews.bg
10.12.2014
размер на текста:

Около 200 членове на КНСБ от регион Дупница ще се включат в националния протест под надслов „НЕ на пенсионна реформа орязваща права на българските граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата”, който ще се проведе утре в столицата.
Протестиращите ще заминат с четири автобуса, а служителите на БДЖ ще пътуват с влак, обясни за DenNews.bg лидерът на КНСБ-Дупница Тодорка Дамянова.
Както вече писахме, членове на КНСБ от цялата страна ще излязат на национален протест срещу пенсионната реформа и заложените параметри в държавния бюджет за 2015-а година. Според синдикалистите приетият от правителството проектозакон за държавния бюджет и бюджета за ДОО са с неудачни и неудовлетворителни решения за пенсионните права на трудещите се, параметрите в държавния бюджет ще доведат до масови съкращения и замразяване на доходи, което е в категорично противоречие с исканията на КНСБ.
Шествието ще тръгне от пл. „Македония“ е 11:30 часа на 11 декемрви, а самият митинг ще се проведе пред Министерски съвет от 11.50 ч. до 12.10 ч. Ще бъде внесена декларация в Министерски съвет.
След завършване на митинга пред Министерския съвет, КНСБ организира шествие към Народното събрание, където ще се връчи декларация на председателя на Народното събрание.
Шествието от Министерски съвет до Народното събрание ще се проведе от 12.10 ч. до 12.30 ч. по уличното платно на бул. „Цар Освободител”. Протестният митинг пред Народното събрание ще се проведе от 12.30 ч. до 17.00 ч.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети