Борисов подписа с Реформаторите за кабинет, а с Първанов – за подкрепа

DenNews.bg
06.11.2014
размер на текста:

Снимка: БНТ

ГЕРБ и Реформаторския блок подписаха коалиционно споразумение за съставяне на правителство.
Под споразумението подписите си сложиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и двамата съпредседатели на реформаторите Меглена Кунева и Радан Кънев.
Бойко Борисов, Меглена Кунева, Радан Кънев, Божидар Лукарски и другите представители от РБ си стиснаха ръцете след подписването.
Патриотичният фронт декларира готовност за парламентарна подкрепа към новото правителство, след като представители на националистическото обединение и ГЕРБ подписаха нарочна декларация.
Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичният фронт обяви пред журналисти, че ПФ ще подкрепя определени политики, но си запазват правото да не са съгласни по някои въпроси.
„Ние бяхме принудени пред ангажимента и отговорността, пред хората, да търсим всякакъв разумен компромис”, заяви лидерът на ГЕРБ, след като сложи подписа си на коалиционното споразумение с РБ.
Борисов изрази надежда новото правителство да има дълъг живот, „защото и европейските финансирания за държавата и инвестициите пряко зависят от това”. Той припомни, че в Европа има много държави, които управляват стабилно с целите си различия в името на стабилността на съответната държава.
След подписа с Реформаторите, Борисов подписа споразумение за партньорство с Георги Първанов.
„Вече благодарих на колегите от Патриотичния фронт, които подкрепиха програмната декларация, сега благодаря и на АБВ”, коментира Борисов.
От своя страна Георги Първанов обяви, че дава мандат на Ивайло Калфин за участие в новото правителство. „Той е юрист, специалист, но и това е шанс за лявото пространство. Калфин ще изпълнява ролята на социален коректив, българите ще могат да видят в негово лице представяне на своите интереси”, заяви Георги Първанов.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети