Селфи манията взе поредна жертва

DenNews.bg
06.11.2014
размер на текста:

Селфи манията взе поредна жертва. Този път живота си загуби млада полска туристка при опит да си направи снимка в Испания. Силвия Райхел се качила на парапета на моста Пуенте-де-Исабел II в Севиля, но внезапно загубила баланс и паднала от 4,5-метрова височина, съобщава „Дейли Мейл“.
Според местната власт в Севиля назоваха нещастен случай се дължи на несъблюдаване правилата за безопасност. От общината обещават, че в най-скоро време мостът ще бъде обезопасен с допълнителния ограждения.
23-годишната Силвия Райхел била родом от Люблин и учела медицина. Полякинята била влюбена в Испания, като планирала след дипломирането си завинаги да се пресели там.
Това не е първата жертва на селфи манията. На португалския бряг това лято, например, полско семейство се качило на перилата, за да си направи снимка на фона на океана. Докато двете им деца гледали отстрани, двамата залитнали и се разбили в 80-метровата скална пропаст.
В България също имаше жертва на опасната мода. 12-годишната Симона от Нова Загора загина, ударена от волтова дъга. Тя се покатерила на цистерна с гориво, за да се снима. Информацията, че момичето се е покачило там за да се снима по-късно беше отхвърлена, но опасната мода е факт.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети