Майката на самозапалилата се Лидия: Тя не може да направи такова нещо

DenNews.bg
04.11.2014
размер на текста:

Лидия Петрова Снимка: Фейсбук

„Лидия не е способна на такова нещо. Не го е направила тя. Тя не е психично болна”. Това заяви пред журналисти Снежана Петрова, майката на 38-годишната Лидия Петрова, която пламна вчера пред президентството.
Тя разказа, че дъщеря й е завършила учителският колеж, след това рехабилитация. Работила е и като фотограф във вестник „Труд”.
Майката пита къде е раницата, от която се твърди, че дъщеря й е извадила запалителните вещества.
„Не е била обвързана с конкретни хора, не е била обвързана със секти”, посочи Снежана Петрова и обясни, че от две години е била обезпокоена от атентата в Бургас.
„Тя не го е направила. Търсете човека, който я е подтикнал”, призова майката на Лидия, която се бори за живота си.
„Шансът й е нулев – няма възможност за 1% оцеляване. Защо младите хора така си отиват?”, попита още Снежана.
Пред сградата на президентството в 19 ч се очаква да се съберат граждани, които ще запалят свещ на мястото, където жената се запали. Събитието беше оповестено в група във Фейсбук. "Нека запалим свещ пред кметствата в цяла България, за Лидия и знайните и незнайни жертви на безверието и отчаянието! Изход има, но не трябва да е такъв!", са написали организаторите.
Лидия Петрова е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние в "Пирогов". Шансът й за оцеляване е минимален. Днес сутринта оцелелият след самозапалване пред президентството Димитър Димитров от Крайници призова също да не се прибягва до самоубийство и самозапалвания.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети