Прокуратурата в Пазарджик разследва клип с детско ритуално обезглавяване в името на Аалах

DenNews.bg
04.11.2014
размер на текста:

Окръжната прокуратура в Пазарджик извършва проверка на разпространен в социалната мрежа клип, в който 7-годишно дете ритуално „отрязва” главата на друго дете, използвайки пластмасов меч.
Клипът е заснет в двора на ромската джамия "Абу Бекир" пред погледите на родителите на децата, съобщи БНР.
Според прокурор Снежана Стоянова случаят се проверява от няколко дни и ще бъдат разпитани всички участници в разиграния ритуал. В центъра на хората, които аплодират с възгласи сцената в двора на джамията "Абу Бекир", е и единственият ефективно осъден за разпространяването на радикален ислям у нас Ахмед Муса Ахмед, чиято присъда се обжалва. Според един от участниците в клипа, Бедри, децата са изиграли библейски сюжет по повод празника за Байрям.
"Както е пиеската и детето там казва слова от Корана, че Бог му наредил така и как сина на Аврам казва: "Тате, каквото е пожелал Аллах, това го направи". Хората преувеличиха и казват: "Ето, вижте, как децата ги учат още от малки да режат".
В клипа обаче всички започват да скандират "Аллах", което според Бедри е нещо нормално. "Навсякъде това го има в исляма", каза Бедри.
Логото на "Ислямска държава" може да се види на всякъде в ромския квартал - по кафенетата и по стъклата на леките автомобили. Мюсюлманите твърдят, че в това няма нищо странно.
Това е печатът на пратеника, печатът на пратеника ... Той като праща някъде писмо, го слага този печат, посочи Бедри.
Прокурорската проверка ще обхване и други видеоматериали, популяризиращи Ислямска държава, разпространени в социалната мрежа от ромския квартал "Изток".
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети