Дарете кръв, да спасим дупничанин, призова кметът Чимев

DenNews.bg
27.11.2014
размер на текста:

“Да дарим кръв, да спасим дупничанин”. Под това мото ще бъде организирана акция по кръводаряване на 2 декември (вторник) в сградата на община Дупница. Инициативата е на кмета Методи Чимев съвместно с “Кръвния център” в Кюстендил.
“Знаех, но не предполагах всъщност колко сериозен е проблемът в Дупница с липсата на кръв. След церемонията по даряването на линейката на общинска болница преди 10-ина дни, разговарях с част от персонала, които изтъкнаха острия недостиг от кръв и неимоверната нужда от дарители. Това е и причината да инициирам такава акция съвместно с “Кръвния център”. Призовавам дупничани да се отзоват и включат в тази благотворотелна акция, защото всяка дарена капка кръв спасява човешки живот”, призова Чимев.
Идеята е, два пъти годишно да се организира акция под егидата на община Дупница, която да е в помощ на другите подобни инициативи. За тези, които дарят кръв, в рамките на 6 месеца при нужда от кръвопреливане на техен член от семейството, ще им бъде осигурена такава. “Дарявайки кръв за някой нуждаещ се, всъщност хората даряват кръв и за своето семейство”, допълни Методи Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети