ГЕРБ издига д-р Матей Попниколов за председател на ОбС-Дупница

DenNews.bg
25.11.2014
размер на текста:

ГЕРБ ще издигне д-р Матей Попниколов за председател на Общински съвет-Дупница. Това предложение получи единодушна подкрепа от страна на общинското ръководство на ГЕРБ и общинските съветници от партията на събрание тази вечер.
Както е известно, д-р Попниколов е общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ.
Според колегите му, той е най-подходящ за поста като човек с опит-бил е председател на местния парламент, консенсусна фигура е и умее да носи отговорност.
На събранието бе обсъдена и възможността за поста да бъде издигнат бившият кмет арх. Асен Пилев, но той си направи самоотвод и подкрепи кандидатурата на д-р Попниколов.
„ГЕРБ е управляваща партия в момента, имаме най-голямата група съветници в ОбС, готови сме да носим отговорност. Това са основните причини да издигнем кандидат за председателския пост. Видя се, че другите или не искат, или не могат да поемат отговорност. Очакваме подкрепа от десните партии, но предварителни разговори няма да водим”, коментира за DenNews.bg координаторът Росен Тимчев.
Предложението ще бъде входирано за предстоящата в петък редовна сесия на ОбС.
Както е известно, след оставката на настоящия лидер на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов съветниците не успяха да стигнат до избора на нов председател и промениха правилника за работа на ОбС, като бе въведен ротационен принцип. Първите 6 месеца ОбС-шеф бе Владимир Владимиров от Лидер, като мандатът му премина под почти постоянни дебати и искания за оставката му. След оттеглянето му от поста ОбС не успя да избере титуляр, а в момента функциите изпълнява зам.-председателят Силвия Овчарченска, избрана в мандата на Владимиров.
Най-близо до поста бе адвокат Йонко Гергов, за избора му обаче не достигна един глас.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети