Афганистанка наказа със смърт 25 талибани за смъртта на сина си

DenNews.bg
25.11.2014
размер на текста:

Афганистанка заслужава поклон до земята, след като помля отряд тежковъоръжени талибани, без да е докосвала преди това оръжие и без да е учила военни техники.
Водена от майчиното си сърце и мъка по смъртта на сина си, който бил полицай и загинал при нападение над полицейски участък, Реза Гул успяла да поведе семейството си в кървава схватка за отмъщение.
При вида на мъртвия си син Гул грабнала най-близкото оръжие и започнала да стреля срещу нападателите, тя била последвана от съпруга си, дъщери, снахи и по-малкия си син. След 7-часова престрелка армията на Гул оставила след себе си 25 трупа и още пет ранени талибани в западната провинция Фарах.
„Ние започнахме семейна война срещу талибаните”, казва Фатима, дъщеря на Гюл.
Местният полицейски началник не крие одобрението си към постъпката на Гюл и семейството й. "Ние сме горди от смелостта на това семейство. Смелостта им ще се помни дълго от полицията и жители на провинция Фарах”, казва генерал Абдул Разая. Според представител на афганистанското министерство на вътрешните работи в страната набира скорост въоръженият отпор на жени, които искат кръвопролитията да спрат, и затова с оръжие в ръка често се опълчват на талибаните.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети